Egy nagyon klassz feladatban volt részem az AgroTrend és az Wallis Motor Pest jóvoltából kipróbálhattam az új Mini Countrymant. Gyertek, tartsatok velem!

Van dolguk az agrár-szaktanácsadóknak, hiszen a gazdálkodóknak számtalan adminisztratív kötelezettségnek is eleget kell tenniük, ha hozzá szeretnének jutni a támogatásokhoz. Balázsik Zsófia, a BakoDuett Kft. agrár-szaktanácsadója nemcsak az aktualitásokról beszélt műsorunknak a decemberi Portfolio konferencián, hanem a 2023-as évet is értékelte – szaktanácsadói szemmel.

Aszódi Jánossal beszélgettem az Új Mezőgazdasági Magazin Június 11-i számában. Az ATV oldalán elérhető műsorban 19:35-nél a területalapú támogatások változásairól és az új ciklus sajátosságairól volt szó.

Sok a nyitott kérdés a támogatási rendszerrel kapcsolatban. Íme néhány fontos gondolat és határidő, amelyekről az Új Magyarország Magazinban beszéltem. Összefoglalóm 14:20-nál kezdődik. 

Balázsik Zsófia a KAP jövőjéről, a szaktanácsadásról és az apai példáról

Balázsik Zsófia állatorvos családból származik, felmenői több generáción át az agráriumban éltek és dolgoztak, így az állatok szeretete már gyermekkorában beleivódott. Zsófia tehát a mezőgazdaság közelében nőtt fel, korán megtapasztalhatta, hogy a gazdálkodás több mint szakma, valójában életforma, ezért mély hivatástudat alakult ki benne. Őt azonban nem csak a gazdálkodás vonzotta, hanem az ágazat jogi, közgazdasági és uniós szakpolitikai háttere is.

A Fehérvár TV műsorában, a Fehérvári Beszélgetésekben vendégeskedtem. Vakler Lajos műsorvezetőnek meséltem arról, hogy miért az agráriumban találtam meg a hivatásomat, de az is szóba került, hogy milyen, és vajon mennyire nehéz nőként ebben a szakmában érvényesülni?

A Széchenyi 2020 Nő az esély kampány részeként egy rövid film is készült velem, amelyet néhány hete már a különböző TV-csatornákon is látni lehetett. Aki mégis lemaradt volna, itt megnézheti, mivel foglalkozom nap mint nap.