Az egységes kérelem benyújtásának idei elsődleges határideje: 2022. május 16. Aki ezt követően, május 17. és június 9. között nyújtja be kérelmét a Magyar Államkincstárhoz, annak már munkanaponként 1 %-kal csökken az elfogadott támogatási összege.

A gazdálkodóknak 2022. május 16-ig van lehetőségük szankciómentesen benyújtaniuk az egységes kérelmet. Ezen felül 2022. május 17-től és június 9.-el bezárólag is van lehetőségük kérelmet benyújtani, azonban már csak munkanaponkénti 1 százalékos késési szankció alkalmazása mellett, azaz a támogatási összeg ennyivel csökken.

A május 16-ig benyújtott kérelmeken támogatás-csökkentés nélkül május 31.-én éjfélig lehet módosítani.

Az egységes kérelem keretében lehetőség van állatlétszám alapú közvetlen és vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatási kérelmek benyújtására is. A közvetlen állatlétszám alapú támogatások esetén azonban az 1 %-os munkanaponkénti csökkentés május 17-től kérelemszinten levonásra kerül!

A 2022. június 1. és június 9. közötti módosítás az érintett tételre járó támogatási összeg munkanaponkénti 1%-os csökkentésével jár.

  1. június 10-től sem a már beadott kérelmek módosításra, sem új kérelem, új jogcímen történő igénylés benyújtására nincs lehetőség.