Már csak holnap tudjuk beküldeni a Web-GN-t. Idén is január 31-ig (február 1-jéig) kell benyújtani elektronikus úton a gazdálkodási napló egyes adatait (web-GN) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH).

Érintett jogcímek:

  1. agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG)
  2. ökológiai gazdálkodás támogatása (ÖKO)
  3. az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramja
  4. NATURA 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések
  5. Vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése
  6. Élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások: tartós zöldugar telepítés, gyeptelepítés, méhlegelő telepítés

A Gazdálkodási Napló kötelezően beküldendő adatait a pályázati felhívások tartalmazzák. Ennek alapján a szoftver is csak ezeket az adatokat tartalmazza és csak ezeket az adatlapokat kell feltölteni, tehát nem a teljes Gazdálkodási Naplót.

Bármelyik támogatás igénybevétele esetén egyetlen nyomtatványt kell kitölteni, majd az ügyfélkapun keresztül beküldeni. A beküldés akkor sikeres, ha három üzenet érkezik az ügyfélkapus tárhelyre: kettő az ügyfélkaputól, a harmadik pedig a NÉBIH-től. Amennyiben a NÉBIH általi visszaigazolást a beküldő 24 órán belül nem kapja meg, akkor azt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szükséges jelezni.

Hibaüzenetek a kitöltés során:

Ha valamelyik cella nincs kitöltve, a szoftver kék és sárga jelzésű hibaüzenetet küld.

A kék jelzésű hibaüzenet a kötelezően kitöltendő mezőkre figyelmeztet, melyek kitöltése nélkül nem menthető el és küldhető be a gazdálkodási napló. Kék üzenet esetén el kell olvasni a hibaüzenetet és a felsorolt mezők között kell megtalálni azt, amelyik nem lett kitöltve, ugyanis a szoftver az összes kitöltendő mezőt felsorolja ez esetben, nem csak azt, amelyiket hibaként észleli.

A sárga jelzésű üzenetek csak figyelmeztető jellegűek, ettől a betöltött adatok menthetőek. Sárga figyelmeztető üzenet esetében az OK gomb lenyomásával tovább lehet lépni a következő mezőre.