A 2020.évre vonatkozóan a kárenyhítő juttatásra való jogosultság feltételeként előírt, valamint a kárenyhítési kockázatközösségben való kötelező részvétele alapján keletkezett kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségének teljesítése céljából a július végén, augusztus elején postázott határozatokban megállapított összegű kárenyhítési hozzájárulás megfizetésére kötelezettek az érintett gazdálkodók szeptember 15. napjáig

A megjelölt összeget a Magyar Államkincstár 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlájára banki átutalással kell megfizetni. 

A Közlemény rovatban az ügyfél MÁK regisztrációs számát, illetve az adószámát vagy az adóazonosító jelét kell feltüntetni.

Abban az esetben, ha a fizetési kötelezettségét határidőben, maradéktalanul nem teljesíti a gazdálkodó, kárenyhítési juttatásra a 2020.évre vonatkozóan nem szerezhet jogosultságot.

Az idei évben benyújtott Egységes Kérelemben is megtalálhatjuk a pontos összeget, melyet át kell utalnunk a MÁK számlájára. (a területméret határozza meg!A táblázatban szereplő értékek példaként szolgálnak!)