Az egységes kérelem benyújtási határideje: 2020. május 15.

Az egységes kérelem a 2020. május 15-i határidőt követően további 25 naptári napig, 2020. június 9. napjáig benyújtható, de ebben az esetben a megállapított támogatási összeg – minden támogatási jogcím tekintetében – munkanaponként 1 %-kal csökkentésre kerül.

A benyújtott egységes kérelem szankciómentes módosítására 2020. május 31-ig (munkaszüneti napra tekintettel 2020. június 2-ig), a módosítással érintett jogcímre megállapítandó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalékos csökkentését eredményező, azaz szankciós módosításra június 9-ig van lehetőség.

Azon támogatási jogcímek esetében, melyek az egységes kérelem felületén, de nem annak részeként kerülnek benyújtásra (a termeléshez kötött anyatehéntartás, a termeléshez kötött hízottbika-tartás, a termeléshez kötött tejhasznú tehéntartás támogatása), a kérelem a benyújtás határidejét követő további 25 naptári napig, 2020. június 9. napjáig nyújtható be, illetve a már benyújtott kérelem 2020. június 9. napjáig módosítható, igazolással kiegészíthető, de ebben az esetben a megállapított támogatási összeg – a felsorolt támogatási jogcímek, illetve azokhoz kapcsolódó tételek tekintetében – munkanaponként 1 %-kal csökkentésre kerül.

A 2020. június 9. napját követően benyújtott egységes kérelmet (beleértve a termeléshez kötött állatalapú támogatási kérelmeket is) a Kincstár visszautasítja.